lördag 23 juni 2012

Sommarkväll.

Storspoven är Västerbottens landskapsfågel. Det är nog ingen slump, för på slätterna här så finns det gott om de. Det här är en favoritfågel. Jag håller två fågelläten högre än andra om jag ska välja ut några som symboliserar sommaren. Det ena är Koltrasten och den andra är just Storspoven. Det blir inte mer sommar än så här.

torsdag 14 juni 2012

torsdag 7 juni 2012

En helt vanlig dag.

"Glöm inte att fotografera vanliga arter" en uppmaning från Brutus. Detta är inget problem jag har. Jag går i bräschen för att fotografera vanliga arter, inte för att jag valt det, utan för att det inte dyker upp något ovanligt. Så här kommer en vanlig Gråtrut, en vanlig dag vid en vanlig sjö.

tisdag 5 juni 2012

En snäppa.

En ny art fastnade också den gråmulna trankvällen. En Skogssnäppa kurade i blåsten.

måndag 4 juni 2012

Mitt i naturen here I come!



Ni kan ju inte få nog av tranorna märker jag. Så här kommer en video från kvällen. Allt för att ni själva ska slippa omaket att gå ut i naturen. I bakgrunden lurar en fågelskådare, de kan dyka upp var som helst. Klippet ska naturligtvis ses i högsta kvalité och det prasslande ljudet är en kissnödig kameraägare. Dagens tittartävling är att lista ut vilken annan fågel än tranorna man hör på videon. Lycka till!

söndag 3 juni 2012

Tranor.

Gömslet andra försöket. Tjockisen har köpt en ny stol, som efter dagens utflykt fortfarande är hel, hurra! Det var katastrofalt lite fåglar i farten. De som förde mest väsen var dessa. Jag har som vanligt ingen tur med vädret. Dåligt ljus ger inga roliga bilder. Så här kommer den nakna sanningen. En helt obeskuren bild. 18 härliga Mpixel. Siffror för den som undrar. 400mm, f/5.6, 1/250sek, ISO 800.

lördag 2 juni 2012

Premiär.

Då var premiären för gömslet avklarad. Supersmidigt att sätta upp och det tog inte många minuter förän de första fåglarna landade. Tyvärr var jag som vanligt sent ute, så ljuset var inte det bästa. Jag hann iaf ta några bilder innan en person i gömslet satt sönder den enda stolen. Du vet vem du är och du måste inhandla en ny stol snarast. Nåväl, det var mest Tofsvipor ikväll, därför blir det en bild på en sån.