torsdag 30 juni 2011

Ugglekväll.


Hornugglan spanar efter mat till ungarna.

tisdag 28 juni 2011

Se upp i backen!


Fjällabben gör ett litet utfall för att visa vem som bestämmer på fjället.

söndag 26 juni 2011

Favoriten.


Bryter Klimpfjälls-temat med en bild på den alltid lika fotogeniska Tornfalken.

lördag 25 juni 2011

En till.


Fortsätter med en bild på ännu en Lappsparv. Detta är en hane som frossar på gamla kråkbär.

fredag 24 juni 2011

Lappsparv.


En fjälltur är inte komplett om man inte ser en Lappsparv. Här en hona som spankulerar runt och letar efter mat.

tisdag 21 juni 2011

Gissa mitt namn.


Fågeln är naturligtvis en Rödbena. Återigen är bilden tagen på Stekenjokk.

måndag 20 juni 2011

Stjärtand.


Jag fortsätter att hämta bilder ur Klimpfjällsarkivet. Klockan är ca 21:30 och solen lyser för fullt på Stekenjokk. Stjärtanden dimper ner på rätt sida om mig och solen och jag kan kryssa ytterligare en fågel jag aldrig sett tidigare.

fredag 17 juni 2011

En felstavning från svartlistning.


Ännu en fågel från Stekenjokk. En lurig rackare som gick brevid mig och gjorde det omöjligt att fota pga motljus. Vilket gjorde att jag fick gå som en tok för att komma förbi och ner på andra sidan. Den kom rätt nära innan den stannade för att kolla in dåren som går som en yxmördare på fjället. Fågeln är en Större strandpipare.

torsdag 16 juni 2011

Mera brännvidd!


Jag saknar brännvidd. Här är ett rejält långskott. En telekonverter hade inte suttit fel. Det gick inte att ta sig närmare utan badbyxor och isdubbar. Gissningsvis var det inte många plusgrader i vattnet. Platsen är en av gruvsjöarna på Stekenjokk. Fåglarna är om man tittar riktigt noga Alfåglar.

onsdag 15 juni 2011

Att försöka rädda det som räddas kan.


Det här är ju på gränsen av vad man kan tillåta. ISO 1250, f/5.6, 1/200 sek. Har brusreducerat bilden något och ljusat upp den lite. Vad gör man inte för att få med så många arter som möjligt. Fågeln är en Drillsnäppa och platsen är Klimpfjäll, mitt i natten.

tisdag 14 juni 2011

Fjällabb.


Stekenjokk bjöd på en massa fåglar. Här en Fjällabb som sitter och spanar ut över fjället.

måndag 13 juni 2011

Dubbelt upp.




Idag blir det mer av allt. Bild plus video. Det är är lite skakigt, men det är filmat på frihand med 400:at. Det sparas inte in på fågeln heller, det är inte vilken beckasin som helst, utan en Dubbelbeckasin. Fotat och filmat mitt i natten i Klimpfjäll.

tisdag 7 juni 2011

Buskskvätta.


Jag mötte Buskskvättan på vägen hem. Så här skulle alla fåglar vara. Den satt på en stolpe då jag kom gåendes. Flög bort precis då jag stannade. Kom sedan tillbaka efter några sekunder och satt sedan kvar på stolpen tills jag fotat färdigt. Ja den sitter nog kvar där än.

söndag 5 juni 2011

Brun kärrhök.


Idag lyckades jag få mig en bild på en rovfågel. Det är en Brun kärrhök som spanar runt efter något att äta. Platsen är åter igen T-vägen. Dagens utflykt var bättre än gårdagens på flera sätt, mindre blåst och mer fika. Jag verkar förövrigt vara den enda stackaren som går dit. Bilar åker kors och tvärs över slätten. Det roliga var att när de sista två bilarna åkt så började båda kärrhökarna flyga mer frekvent. De satt innan långa stunder på marken.

lördag 4 juni 2011

Allt jag fick var den här sparven.


Platsen är T-vägen. Kvällen då jag skulle fota rovfåglar. Jag fick iaf se Brun Glada på långt håll i en jävla fart. Ängshöken dök aldrig upp. Gladan kom inte tillbaka. Ortolansparven var ljuspunkten. Den höll en låg profil vid vägkanten för att undkomma blåsten. Kanonbild? Nej. Nytt kryss? Japp!

fredag 3 juni 2011

Englishman in New York eller iallafall på Sandbacka.


En Mandarinand. Ovanlig och snygg. Det är en asiatisk art. Engelsmännen började plantera in dessa i parker. Förmodligen finns det inplanterade i Sverige också. Detta är troligtvis en sån, fast den här har ledsnat på att vara i sin park och har rymt till exotiska Sandbacka. En lämplig art till det hundrade inlägget.

torsdag 2 juni 2011

En trevlig utflykt till Stora tuvan.


Första besöket till den lilla stugan längst ut på Tuvan. Gluttsnäppan på bilden var den enda vadaren som behagade visa sig. Annars var det mest Småskrakar som flög runt och härjade. Det blir absolut fler svängar dit.

onsdag 1 juni 2011

The Housemartins.


Det var inte "Happy hour" ljusmässigt. Låg kvällssol gjorde att det blev en massa konstiga skuggor. Det är ju imponerande att man kommer hem med 250 bilder av dessa är 2 okej och de resterande 248 är inte ens halvbra utan helt kastrull. Mästerfotografen i stövlar. En hussvala är det och platsen är Röbäcksdalen vid SLU:s anläggning.