söndag 20 november 2011

måndag 17 oktober 2011

Matvrak.

Fodercentralen i Holmsund föder en massa fåglar. Här en Kråka som fyllt näbben med godsaker.

söndag 16 oktober 2011

fredag 14 oktober 2011

Skata.

Frångår mina bildprinciper och kör en konstnärlig siluett.

torsdag 13 oktober 2011

tisdag 11 oktober 2011

Jump around!

Blåmesar som härjar runt på Liljansberget.

måndag 10 oktober 2011

Och helt plötsligt var den bara där.

Kameran fick följa med på hundpromenad och belöningen kom direkt. Sitter och inväntar en Nötskrika som hoppar från träd till träd, då dyker helt plötsligt en Lappmes upp. Ny art och ett nytt fågelkryss. Mycket bra!

torsdag 6 oktober 2011

På väg mot varmare breddgrader.

En av de många Sångsvanar som passerar på väg söder ut. Umedeltat kryllar av svanar och gäss just nu.

onsdag 5 oktober 2011

Hitta fågeln.

Ännu en fågel som gäckar mig, men nu har jag fått nog, så nu åker den upp. För er som inte hittar den så är det en Varfågel.

fredag 23 september 2011

Så skimrande var aldrig skatan.

Jag försöker just nu få ta en riktigt bra bild på en Skata. Vill få en bild där man ser färgskiftningarna på det svarta på skatan. Detta är svårt av två anledningar. 1 De är väldigt vaksamma och låter en inte komma nära. 2 Solen lyser enbart med sin frånvaro. Jag har dock märkt att så fort jag publicerat en bild på en fågel här, så brukar det lossna och bilderna börjar trilla in. Hoppas att det även gäller för skatorna.

torsdag 22 september 2011

Angry birds goes Ålidhöjd.

Med lite lock fick jag till slut fram Rödhaken på en lämplig gren. Lite sur blev den nog när den insåg att den blivit lurad.

onsdag 21 september 2011

söndag 17 juli 2011

Gamla nyheter.


Jag hade visst lite fåglar kvar från Klimpfjällstrippen. Här en Ljungpipare på en höjd på Stekenjokk från vilken jag åkt snowracer och ski-board en miljon gånger.

söndag 10 juli 2011

Många fåglar blir det.


Det är lite svårt att säga exakt hur många Starar det var, men en grov uppskattning är att flocken är mer än 300 stycken. Har man nyss sett Hitchcocks "Fåglarna" ska man nog undvika Röbäcksslätten ett tag framöver.

torsdag 30 juni 2011

Ugglekväll.


Hornugglan spanar efter mat till ungarna.

tisdag 28 juni 2011

Se upp i backen!


Fjällabben gör ett litet utfall för att visa vem som bestämmer på fjället.

söndag 26 juni 2011

Favoriten.


Bryter Klimpfjälls-temat med en bild på den alltid lika fotogeniska Tornfalken.

lördag 25 juni 2011

En till.


Fortsätter med en bild på ännu en Lappsparv. Detta är en hane som frossar på gamla kråkbär.

fredag 24 juni 2011

Lappsparv.


En fjälltur är inte komplett om man inte ser en Lappsparv. Här en hona som spankulerar runt och letar efter mat.

tisdag 21 juni 2011

Gissa mitt namn.


Fågeln är naturligtvis en Rödbena. Återigen är bilden tagen på Stekenjokk.

måndag 20 juni 2011

Stjärtand.


Jag fortsätter att hämta bilder ur Klimpfjällsarkivet. Klockan är ca 21:30 och solen lyser för fullt på Stekenjokk. Stjärtanden dimper ner på rätt sida om mig och solen och jag kan kryssa ytterligare en fågel jag aldrig sett tidigare.

fredag 17 juni 2011

En felstavning från svartlistning.


Ännu en fågel från Stekenjokk. En lurig rackare som gick brevid mig och gjorde det omöjligt att fota pga motljus. Vilket gjorde att jag fick gå som en tok för att komma förbi och ner på andra sidan. Den kom rätt nära innan den stannade för att kolla in dåren som går som en yxmördare på fjället. Fågeln är en Större strandpipare.

torsdag 16 juni 2011

Mera brännvidd!


Jag saknar brännvidd. Här är ett rejält långskott. En telekonverter hade inte suttit fel. Det gick inte att ta sig närmare utan badbyxor och isdubbar. Gissningsvis var det inte många plusgrader i vattnet. Platsen är en av gruvsjöarna på Stekenjokk. Fåglarna är om man tittar riktigt noga Alfåglar.

onsdag 15 juni 2011

Att försöka rädda det som räddas kan.


Det här är ju på gränsen av vad man kan tillåta. ISO 1250, f/5.6, 1/200 sek. Har brusreducerat bilden något och ljusat upp den lite. Vad gör man inte för att få med så många arter som möjligt. Fågeln är en Drillsnäppa och platsen är Klimpfjäll, mitt i natten.

tisdag 14 juni 2011

Fjällabb.


Stekenjokk bjöd på en massa fåglar. Här en Fjällabb som sitter och spanar ut över fjället.

måndag 13 juni 2011

Dubbelt upp.




Idag blir det mer av allt. Bild plus video. Det är är lite skakigt, men det är filmat på frihand med 400:at. Det sparas inte in på fågeln heller, det är inte vilken beckasin som helst, utan en Dubbelbeckasin. Fotat och filmat mitt i natten i Klimpfjäll.

tisdag 7 juni 2011

Buskskvätta.


Jag mötte Buskskvättan på vägen hem. Så här skulle alla fåglar vara. Den satt på en stolpe då jag kom gåendes. Flög bort precis då jag stannade. Kom sedan tillbaka efter några sekunder och satt sedan kvar på stolpen tills jag fotat färdigt. Ja den sitter nog kvar där än.

söndag 5 juni 2011

Brun kärrhök.


Idag lyckades jag få mig en bild på en rovfågel. Det är en Brun kärrhök som spanar runt efter något att äta. Platsen är åter igen T-vägen. Dagens utflykt var bättre än gårdagens på flera sätt, mindre blåst och mer fika. Jag verkar förövrigt vara den enda stackaren som går dit. Bilar åker kors och tvärs över slätten. Det roliga var att när de sista två bilarna åkt så började båda kärrhökarna flyga mer frekvent. De satt innan långa stunder på marken.

lördag 4 juni 2011

Allt jag fick var den här sparven.


Platsen är T-vägen. Kvällen då jag skulle fota rovfåglar. Jag fick iaf se Brun Glada på långt håll i en jävla fart. Ängshöken dök aldrig upp. Gladan kom inte tillbaka. Ortolansparven var ljuspunkten. Den höll en låg profil vid vägkanten för att undkomma blåsten. Kanonbild? Nej. Nytt kryss? Japp!

fredag 3 juni 2011

Englishman in New York eller iallafall på Sandbacka.


En Mandarinand. Ovanlig och snygg. Det är en asiatisk art. Engelsmännen började plantera in dessa i parker. Förmodligen finns det inplanterade i Sverige också. Detta är troligtvis en sån, fast den här har ledsnat på att vara i sin park och har rymt till exotiska Sandbacka. En lämplig art till det hundrade inlägget.

torsdag 2 juni 2011

En trevlig utflykt till Stora tuvan.


Första besöket till den lilla stugan längst ut på Tuvan. Gluttsnäppan på bilden var den enda vadaren som behagade visa sig. Annars var det mest Småskrakar som flög runt och härjade. Det blir absolut fler svängar dit.

onsdag 1 juni 2011

The Housemartins.


Det var inte "Happy hour" ljusmässigt. Låg kvällssol gjorde att det blev en massa konstiga skuggor. Det är ju imponerande att man kommer hem med 250 bilder av dessa är 2 okej och de resterande 248 är inte ens halvbra utan helt kastrull. Mästerfotografen i stövlar. En hussvala är det och platsen är Röbäcksdalen vid SLU:s anläggning.

torsdag 26 maj 2011

Mot nya mål.


Dagens promenad gav ännu en ny art. En Bläsand i Nydalasjön. Nu är det full fart mot 100 arter!

tisdag 24 maj 2011

Jubileum!


Ser en skugga dra in ovanför mig. Drar av några bilder mellan grenarna och hoppas. Blir dubbelt glad då jag ser att det blev något och att fågeln var en Fiskgjuse. Fick faktiskt några bilder utan grenar, men jag gillar den här bäst. Sämst skärpa men bäst stämning. Suck it up pixel peepers. Jubileet är naturligtvis 75 arter på bloggen. Hejja mig!

söndag 22 maj 2011

Bonus.


Överallt är de, skrattmåsarna. Jag frångår mina principer om max en bild per dag och lägger in en bonusbild på dagens gaphals.

Årets mest vaksamma fågel.



Tofsvipan är fåglarnas svar på ett överkänsligt överfallslarm. Bara man tittar åt det håll de håller till så börjar de flyga runt och larma. Det roliga är att de flyger inte bort några hundra meter för att få vara i fred, utan flyger runt och larmar tills man gått där ifrån. Lyckades inte få någon bild på den skimmrande fjäderdräkten, men den kommer hoppas jag.

lördag 21 maj 2011

Min nemesis Tornfalken.


Tornfalken fortsätter att hålla sig på avstånd. Det enda som känns som en liten tröst är att den kommer närmare och närmare för varje gång. Fast fortfarande är det långskott som gäller, men skam den som ger sig. Platsen är Röbäcksslätten.

måndag 16 maj 2011

På en sten vid ett hav.


En blåsig kväll på Sönnerstgrundet. Jag kör på med ett lite mer naturfoto än rent fågelporträtt, för alla har ju sett en Stenskvätta förut.

söndag 15 maj 2011

Myrspov.


Långflygarnas långflygare. Läste att Myrspoven flyttar från Alaska till Nya Zeeland. Det i sig är inte så märkligt, men Myrspoven flyger de 1100 milen nonstop under 8 dagar. Denna är fotad den blåsiga torsdagen på Lillskärsudden, Sörmjöle.

lördag 14 maj 2011

Eurovisionsschlagerfestivalen.


Gick inte att motstå en dag som denna. Och det är inte fågeln på bilden som skrivit bidraget. Det är för övrigt en Fisktärna.

fredag 13 maj 2011

Gravand.


Likt en Ålidhöjds Ingemar Lind ger jag er fåglar ni inte visst fanns. Här kommer en Gravand. Tyvärr så hade jag knapp börjat gå mot fågeln innan en tant med hund dyker upp från motsatt håll och stöter iväg allt vad fåglar heter. Så detta långskott var det enda jag fick. Full storm var det och platsen är Lillskärsudden, Sörmjöle.

torsdag 12 maj 2011

Vitkindad gås


Jag lägger upp denna då jag inte ser en Vitkindad gås som något jag kommer att stöta på i första taget. Det är bara 3 Vitkindade på bilden, resten är Grågäss. Denna bild är tagen i Storavan, Stöcke. En rätt bekväm plats att ta sig till om man vill kolla på fåglar. Från parkeringen går man ca 40 meter så är man framme. Fikabord och en platform som en mindre dansbana, mycket bra!

onsdag 11 maj 2011

Grönsångare.


Ja så här ser det ut i naturen, skog mest överallt. Det går nog inte att hitta ett risigare ställe här omkring. Det ironiska är att den sitter 30 meter bort från ett företag som sysslar med bl.a röjning av skog. De hade ju gärna fått göra en insats i närområdet så jag fått lite renare bakgrunder. Ålidhöjd är platsen.

tisdag 10 maj 2011

Småspov


En Småspov i kvällssolen. Bilden är tagen en av dagarna som Dammsnäppan INTE fastnade på bild. Platsen är alltså Reningsverket i Täfteå.

måndag 9 maj 2011

Småskrake.


Frisyren lämnar en del att önska. Platsen är Vitskärsudden, Obbola.

söndag 8 maj 2011

Svarthakedopping


Dagens bild sponsras av Herr Wännman och hans lilla röda. Hade dessa fåglar varit lite större så hade man nog blivit rädd. Blicken är inte att leka med.

lördag 7 maj 2011

Raritet.


En Dammsnäppa som spankulerar runt nedanför reningsverket i Täfteå.

torsdag 5 maj 2011

Hänt Extra.


Helt ogenerat lägger jag ut en bild på när två Tornfalkar parar sig. Vad gör man inte för att locka fler läsare?

onsdag 4 maj 2011

Nygammalt.


Nästa på tur i avdelningen gamla godingar är Knipan. Herr och fru är ute och flyger.